Madona odgovara na kritike: Nisam ni planirala govor o Areti

Madona je odgovorila kritičarima njenog govora o nedavno preminuloj Areti Frenklin na dodjeli nagrada MTV Video Music Awards, za koji neki smatraju da se previše bavio njom, a premalo legendarnom pjevačicom.

Madona je pokrenula talas kritika svojim desetominutnim govorom, koji se većinom bavio početkom njene karijere, iako su organizatori najavili da će se njime odati počast Areti Frenklin, četiri dana nakon njene smrti.

Madonu su kritikovali da je previše govorila o sebi kad se prisjetila svojih ranih dana i vremena kad se probijala kao pjevačica i plesačica, što je uključivalo audiciju na kojoj je izvela a capella verziju Aretinog hita “A Natural Woman”.

“Traženo je od mene da predstavim MTV-jev spot godine. I pitali su me da podijelim neke anegdote iz svoje karijere koje su povezane s Aretom Frenklin”, napisala je Madona na svom Instagram profilu.

“Nisam planirala da držim govor u njenu čast. To bi bilo nemoguće u dva minuta, sa svom bukom i šljokicama koje dolaze uz dodjelu nagrada. To ne bi bilo pravedno prema njoj u tom kontekstu i okruženju”.

Jedini drugi pomen Areti Frenklin tokom gotovo trosatne ceremonije u Njujorku bio je kratak snimak njenog ranog nastupa i puštanje pjesme “R.E.S.P.E.C.T.” u odjavi emisije.

“Ko god iz #VMA je pustio Madonu da dođe na pozornicu i oda počast Areti Frenklin, ili šta je već to trebalo da bude, treba da ostane bez posla… sada”, napisala je na Twitteru Alisia Garca, suosnivačica pokreta Black Lives Matter.

Izvor:Cdm