Drejk i Kardi Bi po osam nominacija za Američke muzičke nagrade

Reperi Drejk i Kardi Bi dominiraju na listi nominacija za Američke muzičke nagrade (AMA), sa po osam u kategorijama pop-rok i rep-hip-hop.

Drejk je nominovan za najprestižniju nagradu umjetnika godine, za koju će se boriti protiv Tejlor Svift, Eda Širana, Imagine Dragons, Post Malone.

U kategorijama rep-hip-hop i pop-rok, Drejk ulazi u trku i za najboljeg muškog izvođača, omiljeni album i omiljenu pjesmu “God”s plan”, prenosi AP.

Reper XXX Tentacion, koji je ubijen u junu ove godine, nominovan je za najboljeg novog izvođača godine i najbolji soul i R&B album, dok je Rijana nominovana za ženskog soul-R&B izvođača godine.

Kardi B i Bruno Mars osvojili su dvije nominacije za remiks „Finesse“, a repreka će možda osvojiti i nagrade za najbolji mužički video.

Ed Širan i Malon imaju po šest nominacija, dok je Kamila Kabeljo u trci za pet nagrada. Nominacije su napravljene na osnovu lista najprodavanijih numera i evidencije o emitovanju na radiju i Internetu. Obožavaoci glasaju onlajn, a dodjela nagrada je 9. oktobra u Los Anđelesu.

Izvor:Cdm