Ristovski odložio premijeru filma Kralj Petar Prvi

Premijera filma “Kralj Petar Prvi” reditelja Petra Ristovskog, ranije najavljena za 11. novembar, pomjerena je za 5. decembar, saopštili su danas producenti, prenosi Tanjug.

Zbog obimnosti i velikih zahtjeva produkcije tokom završnih scena i cjelokupnog postprodukcionog procesa, pomjeranje premijere filma bilo je neizbježno, navedeno je u saopštenju.

Ekipi filma preostalo je nekoliko snimajućih dana na ostrvu Krf, u Grčkoj, ali je zahtjevna podukcija upravo tih scena usporila ranije dogovoren ritam snimanja.

“Scene koje bi trebalo da snimimo na Krfu najznačajnije su za naš film i prikazivaće ponovno rađanje države Srbije poslije ogromnih gubitaka. One su najvažnije, ali su istovremeno produkcijski najzahtjevnije i najskuplje u filmu i potrebna su nam dodatna sredstva”, kaže Lazar Ristovski, glavni producent i glumac u filmu “Kralj Petar Prvi”.

Ristovski je naglasio da žele da naprave film u potpunosti dostojan velike tragedije srpskog naroda u Prvom svjetskom ratu.

“Imamo veliku odgovornost prema filmu koji je jedan od najvećih istorijskih spektakla sniman na našim prostorima, i ne želimo da nešto nedostaje”, dodao je.

Film “Kralj Petar Prvi” po motivima romana Milovana Vitezovića “Čarape kralja Petra”, dugo je pripreman, s pažljivo odabranom mladom glumačkom ekipom i sniman više od tri mjeseca.

Glavne uloge, pored Lazara Ristovskog u ulozi kralja Petra Prvog Karađorđevića, tumače Radovan Vujović, Milan Kolak, Aleksandar Vučković, dječak Ivan Vujić, Danica Ristovski i drugi.

Izvor:Cdm