Sara Džesika Parker na sudu jer nije vratila skupocjeni nakit

Mnogi dizajneri žele da im garerobu nose slavne ličnosti. Neki nošene komade ostave zvijezdama, a neki ih traže natrag nakon nošenja. Među onima koje modni magovi žele da im reklamiraju stvari je glumica Sara Džesika Paker s tim što je zvijezda serije “Seks i grad” zbog jednog takvog angažmana tužena.

Naime, dizajneri nakita Kat Florence Design tužili su glumicu i tvrde da su joj još 2016. godine posudili nakit koji ona nije vratila.

Dizajneri, kako stoji u sudskim spisima, tvrde da je 53-godišnjazvijezda nosila nakit za slikanje za taj brend, a nakon završetka snimanja upitala je smije li posuditi nekoliko komada nakita i nositi ih nekoliko mjeseci, pa će ih vratiti. Dogovor je bio da će ih vratiti za dva mjeseca, ali to se još nije dogodilo, pa glumica i dalje posjeduje, između ostalog, njihove minđuše 30 hiljadaeura i prsten od 22 hiljade.

Kat Florence Design od nje sada potražuje povraćaj od skoro 150 hiljada eura zbog sudskih troškova.

“Riječ je o tužbi nastaloj na temelju snimanja za našu liniju nakita, nakon čega je gospođa Parker zatražila da nekoliko mjeseci u privatnom životu nosi naš nakit. Dopustili smo joj i dokumentirali sve što smo joj posudili. To se dogodilo u martu 2016. godine. Dvije godine kasnije nakit još nije vraćen, stoga mislimo da je pravedno da ga i plat”, rekao je advokat dizajnerske kuće, a ubrzo se oglasila i Ira Šrek, Sarina zastupica:

“Ovo je čista navlakuša. Sara je imala ugovor s Kat Florenceom, a oni su je zamolili da zadrži nakit kako bi ga mogla nositi na crvenim tepisima i raznim događanjima da ga promoviše. Ona je najpoštenija i najodgovornija osoba koju je iko upoznao. Nikada nije apsolutno ništa zadržala, štaviše kada je istekao njihov ugovor te su je iz Kat Florencea prestali plaćati, Sara je htjela da vrati nakit, ali oni nisu bili pretjerano zainteresovani za to”.

Tužba je podignuta još u aprilu, a Sara je u julu odgovorila protutužbom, u kojoj tvrdi da kompanija nikada nije poštovala ugovor i platila joj usluge reklamiranja.

Izvor:Cdm