Počelo snimanje filma Otac Srdana Golubovića

Prvi kadrovi za film “Otac” Srdana Golubovića snimljeni su danas u Beogradu.

Poslije filmova “Krugovi”, “Klopka”, “Apsolutnih sto”, Golubović će svoju filmografiju obogatiti još jednim filmskim ostvarenjem koje opisuje tragediju i ličnu borbu jednog čovjeka kome su zbog siromaštva oduzeli djecu, saopštili su producenti.

Ponižen i emotivno uništen, on započinje svoje putovanje, hodajući od sela na jugu Srbije do prijestonice, sa kraja na kraj zemlje.

Očajan, ali dostojanstven, želi da pokaže da mu je stalo.

Kroz svoje burno putešestvije, od gubitnika, odbačenog i poniženog čovjeka – on postaje heroj.

Oca u filmu tumači Goran Bogdan, dok su uloge djece povjerene Ajli Šantić i Muharemu Hamziću, koji su prvi put na filmu, nakon što su prošli kasting u kome je učestvovalo više od 250 djece.

Ostale uloge tumače Boris Isaković, Nada Šargin, Milica Janevski, Vahid Džankovic, Jovo Maksić, Nikola Rakočević i Ljubomir Bandović.

Scenario za film potpisuju Srdan Golubović i Ognjen Sviličić, a film se radi u koprodukciji šest zemalja: Srbije, Francuske, Njemačke, Slovenije, Hrvatske i BIH.

Film su pored Filmskog centra Srbije podržali njemački fond MDM, francuski fond Cinema du Monde, hrvatski fond, slovenački fond, fond BIH, Arte France i ZDF Arte kao i Eurimages fond za koprodukcije.

Producent filma je Jelena Mitrović iz filmske kuće Baš Čelik, u koprodukciji sa hrvatskim Propeler Filmom, slovenačkim Vertigom, ASAP Films iy Francuske, Neue Mediopolis iz Njemačke, SČA/Pro.Ba iz Bosne.

Izvor:Cdm