Goran Bogdan će zamijeniti Glogovca u filmu Otac

U okolini Beograda juče su snimljeni prvi kadrovi za film “Otac” Srdana Golubovića.

Nakon ostvarenja “Krugovi”, “Klopka”, “Apsolutnih sto”, nagrađenih na mnogih svjetskim festivalima, Golubović će svoju filmografiju obogatiti potresnom pričom koja opisuje tragediju i ličnu borbu jednog čovjeka kome su zbog siromaštva oduzeli djecu.

Ponižen i emotivno uništen, on započinje svoje putovanje, hodajući od sela na jugu Srbije do prijestonice, s kraja na kraj zemlje. Očajan ali dostojanstven, želi da pokaže da mu je stalo. Kroz svoje burno putešestvije, od gubitnika, odbačenog i poniženog čovjeka – on postaje heroj.

Oca u filmu, umjesto prvobitno planiranog Nebojše Glogovca, tumači Goran Bogdan, dok su uloge djece povjerene debitantima Ajli Šantić i Muharemu Hamziću, koji su prošli kasting u kome je učestvovalo više od 250 dece.

Ostale uloge tumače Boris Isaković, Nada Šargin, Milica Janevski, Vahid Džanković, Jovo Maksić, Nikola Rakočević i Ljubomir Bandović.

Scenario za film potpisuju Srdan Golubović i Ognjen Sviličić, a film se radi u koprodukciji šest zemalja: Srbije, Francuske, Njemačke, Slovenije, Hrvatske i BiH.

Izvor:Cdm