Kad pop pjevačice zapjevaju narodnjak (video)

One slove za najbolje pop pjevačice na našim prostorima. Ipak, nije im strano da zapjevaju po koji narodnjak, i to, kao što možete čudi, vrlo uspješno.

Aleksandra Radović

Po profesiji profesorka muzike, a već deceniju i po poznata je kao pop pjevačica i jedan od najtraženijih pratećih vokala na estradnom nebu regiona.

Radovićeva ističe da voli narodnu muziku, naročito opus Vide Pavlović.

“Na nju sam slaba. Vida Pavlović je kraljica romske muzike”, ispričala je Aleksandra. U emisiji Balkanskom ulicom na RTS-u, svojevremeno je otkrila da je, kada je bila mala, živjela u blizini Roma. Navela je da je bila očarana njihovom muzikom i pjevanjem.

Pored Vide, Aleksandra voli pjesme Predraga Gojkovića, Tozovca, Hanke Paldum, Lepe Brene.

Nina Badrić

Popularna pop pjevačica iz Zagreba, ne krije da sluša, ali i da pjeva narodnjake.

“Poštujem prave i rasne pjevače kao što su Haris Džinović, Halid Bešlić … Sa druge strane, nikako ne mogu da sažvaćem stupidne tekstove kojih u folk muzici ima na bacanje. Tačnije, kad čujem takve pjesme, odvalim se od smijeha jer pokušavam sebe da zamislim dok pevjam ‘Moj mali nema prednjih zubi, kad me ljubi, jezikom me ubi’. Joj, majko! Ma, nek’ ljudi slašju šta žele i šta im se sviđa”, rekla je ranije Nina.

Marija Šerifović

Marija je više puta pokazala da voli da pjeva narodne pjesme. Izvodila je numere svoje majke Verice, Lepe Brene, ali i niz drugih pjesama iz oblasti narodne muzike. Za svoja izvođenja dobijala je samo pohvale.

“Mogu da kažem samo BOŽE hvala ti, a Vama da uživate… Kad je za svoju dušu tada je najbolje”, napisala je ranije na svom Fesjbuk profilu Marija kada je otpjevala numeru “Ne dam bolu” koju izvodi njena majka Verica.

 

Izvor:  /