Nataša Ninković: Impulsivnost mi nije donijela dobro

Glumicu Natašu Ninković ove jeseni gledaćemo u trećoj sezoni serije “Ubice mog oca”, a sljedeće godine i u popularnim “Sjenakama nad Balkanom”. Pojavljuje se i u aktuelnom filmu “Zaspanka za vojnike”, a pozorišnoj publici dobro su poznati naslovi njenih predstava. 

Međutim, ona će, bar kad je o poslu riječ, 2018. pamtiti po prestižnoj nagradi “Žanka Stokić” koja se dodjeljuje najboljim glumicama “Narodnog pozorišta” čiji je član. Kad su je pitali s kakvim osjećanjima gleda premijere filmova i serije, rekla je:

“U “Zaspanki” sam samo gost, svedena na pojavu. Prave zvijezde su sjajni mladi glumci, oni nas vode kroz cio film, potpomognuti iskusnijim kolegama. Prije svih mislim na Mirka Vasiljevića, Vuka Jovanovića, Marka Pavlovića. Volim “Ubice mog oca” i nadam se da će i treća sezona biti interesantna kao prethodne. Uvijek možete naći nedostatke, ali kod nas imate dežurne dušebrižnike koji samo gledaju šta ne valja, a kad je nešto dobro – zavlada muk, valjda se osjete ugroženi. 

Svojevremeno ste rekli da na svakih četiri ili pet godina imate nove faze, te da se na profesionalnom planu osjećate kao da udarate u zid i pitate se šta ćete dalje. Da li ste sada u novoj fazi ili pri kraju neke već započete?

“Trenutno ne razmišljam koja je faza, samo znam da mi je dobro. Odmorila sam se, presabrala i spremna sam za nove projekte. Zanima me kreativni rad, produktivnost, dobra energija, a oglušujem se na huškače, mrzitelje, energetske vampire…”

Čini se da ste u svakoj svojoj fazi bili spremni da pokažete stav. Da li uvijek reagujete impulsivno?

“Trudim se da to ispravim i da se korigujem, jer ne mislim da je impulsivnost osobina koju treba njegovati. Ništa dobro iz nje ne izađe”.

 

Izvor i foto: