Pripreme u Bijelom Polju dobra uvertira za predstojeće Mediteransko prvenstvo u rukometu

Rukometaši muške kadetske reprezentacije Crne Gore još u petak su započeli trenažnu akciju u Bijelom Polju, tokom koje se pripremaju za predstojeće Mediteransko prvenstvo, koje će se održati u februaru u Maroku.

Izabranici Dragana Gvozdenovića već nekoliko dana treniraju u gradu pod Obrovom, a večeras su u SC „Nikoljac“ odigrali i prijteljski meč sa rukometnim klubom Jedinstvo, koji su savladali rezultatom 17:22, iako su Bjelopoljsic igrali u kombinovanom sastavu.

Na drugom okupljanju šansu je dobilo 20 igrača, a prema riječima koordinatora stručnog rada prof. dr Dobrislava Vujovića, ova trenažna akcija poslužiće za usavršavanje i dodatnu obuku mladih rukomatša.

„Ovo je širi spisak naše reprezentacije, a drago mi je što smo večerasli odigrali utakmicu sa rukometašima Jedinstva, jer imaju zaista kvalitetnu ekipu i nadam se da će neko od njih uspjeti da osigura sebi neku poziciju u našoj selekciji. Na narednom okupljanju sigurno će biti još novih lica, koje u ovom trenutku nijesmo uspjeli da pozovemo, a nakon te trenažne akcije imaćemo zvaničnu selekciju, koja će ići na Mediteransko prvenstvo“, kazao je prof. dr Vujović.

Iako nije želio da prejudicira o plasmanu na predtojećem šampionatu, Vujović vjeruje u kvalitet crnogorske kadetske selekcije.

„Ne želim da govorim o pozicioniranju i krajnjem ishodu, ali siguran sam da će momci dati svoj maksimum i da će se naš rad i trud isplatiti“.

Kapiten kadetske reprezentacije Crne Gore, Luka Došljak, smatra da mogu ostvariti veliki uspjeh na šampionatu u Maroku.

„Naravno da nam je cilj prvo mjesto i borićemo se da to i ostvarimo, vidjećemo koliko ćemo u tome uspjeti“.

Osvrćući se na večerašnji meč sa RK Jedinstvo, Došljak je rekao da nije bilo lako savladati bjelopoljske rukometaše.

„Naša borba je večeras zaista bila na zavidnom nivou, uradili smo sve ono što su treneri tražili od nas. Rezulat nam nije bio važan, koliko samo zalaganje i večeras smo 'ostavili srce na terenu', iako je bio prijetljski meč“, istakao je Došljak, koji se već peti put našao na spisku trenera Gvozdenovića.

Lijevom beku, Bogdanu Đuroviću, prvenstvo u Maroku biće prvo takmičenje višeg ranga, ukoliko nakon trenažnih akcija zadobije povjerenje Gvozdenovića.

„Nadam se da ću zadovoljiti sve kriterijume i naći se na užem spisku reprezentacije. Večerašnja utakmica mi je u tom smislu mnogo značila, vjerujem da su i treneri zadovoljni mojom igrom, a ako zaigram na prvenstvu to će biti moj najveći uspjeh“, podvukao je mladi Đurović.

Mediteransko prvenstvo održaće se u Maroku od 12. do 18. februara.

Širi spisak igrača:

 golmani: Haris Suljević (Mojkovac 2005), Filip Borozan (Lovćen)

lijeva krila: Aleksandar Bakić (Komovi), Dragan Jelušić (Nikšić 2014), Aleksandar Mrvaljević (Mornar)

 lijevi bekovi: Tomo Laličić, Bogdan Đurović (Lovćčen), Blagoje Tomanović (Nikši 2014), Arsenije Dragašević (Rudar)

srednji bekovi: Petar Eraković (Nikšić 2014), Miloš Dević (Mornar 7), Davor Vujović (Mornar), Radoica Čepić (Rudar), Bogdan Mijušković (Prvi As)

 desni bekovi: Luka Došljak (Ivangrad), Boris Šćepanović (Nikšić 2014)

desna krila: Aleksa Knežević (Rudar), Marko Rogač (Ulcinj 2010), pivoti: Miodrag Ćorsović (Rudar), Milo Šofranac (Lovćen).

Rezerve su: Darko Ralević, Đorđe Folić, Nemanja Đurašković (Ivangrad), Vlado Radić, Danilo Dragojević (Mornar 7), Lazar Šabović i Petar Nikolić (Nikšić 2014).

Autorke: Sanja Čujović i Eldina Idrizović

Foto: Sanja Čujović i Eldina Idrizović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE