Armin Mušović pobjednik Amaterskog prvenstva Crne Gore u šahu

Bjelopoljac, član šahovskog kluba Rokada, Armin Mušović, pobjednik je 14. po redu Amaterskog prvenstva Crne Gore, koje je prethodnog vikenda održano u Beranama.

Nakon 9 odigranih kola,  Mušović je osvojio prvo mjesto sa sedam i po bodova.

Na diobi od drugog do šestog mjesta našla se grupa od pet igrača među kojima i prošlogodišnji pobjednik, fide majstor Sreten Đukanović. Osim Đukanovića tu su još Dragan Popadić, Vlastimir Bujišić, Stjepan Krstonijević i Slavko Petrović.

Fide majstor, Armin Mušović, za Radio Bijelo Polje kazao je da je zadovoljan prikazanim partijama na prvenstvu u Beranama.

''Ovo mi je bio prvi put da učestvujem na jednom ovakvom takmičenju, jer prethodnih godina sam obično imao veći rejting od dozvoljenog. Iako prvenstvo nosi naziv ‘‘amatersko‘‘, sa sigurnošću mogu reći da je u pitanju takmičenje u kojem nisu učestvovali samo zaljubljenici šaha. U prilog tome govori činjenica da su na takmičenju učestvovala četiri FIDE majstora, odnosno osam igrača preko 2000 rejting poena”, istakao je Mušović.

On je naglasio da su našem gradu potrebni mlađi naraštaji koji će postizati i bolje rezultate od navedenih.

Na prvenstvu je učestvovalo 53 takmičara, igralo se do 2300 poena za ubrzani šah, a tempo igre bio je 30 minuta po igraču.

Takmičenje je organizovao Šahovski savez Crne Gore i beranski klubovi Gambit i Berane, a pokrovitelj je bilo Ministarstvo sporta i mladih. Nagradni fond iznosio je 610,00 eura.

Autor: Bojan Šutović

Foto: Šahovski savez Crne Gore

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE