Dodjelom medalja i nagrada završena trka "Istrči, pokreni se"

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE

Dodjelom pehara i nagrada završena je druga međunarodna tradicionalna trka ”Istrči, pokreni se “ u kojo je učestvovalo oko 150 učesnika.

U muškoj konkurenciji rekreativaca u trci na 2000 metara treće mjesto sa vremenom 7:08 osvojio je Andrija Radović, drugo mjesto pripalo je Iliji Milićeviću (7:07) ,a zlatna medalja dodijeljena je Rajku Femiću koji stazu istrčao za 6:56 minuta.

U ženskoj konkurenciji rekreativaca na 2000 metara bronzanu medalju osvojila je Mira Obradović (8:05), drugo mjesto i srebrnu medalju osvojila je Elma Zejnović(7:40) dok je zlato osvojila Kristina Milićević koja je stazu istrčala za 7:22 minuta.

U memorijalnoj trci Ljubiša Božović u konkurenciji juniorki treće mjesto zauzela je Lejla Mekić (7:10), drugo mjesto i srebrenu medalju osvojila je Ajša Zukorlić(7:03) dok je pobjednica memorijalne trke bila Umeja Bogućanin koja je za 7:01 prešla zadatu stazu.

 

U istoj trci u konkurenciji junior treće mjesto zauzeo je Matija Bulajić (5:55), srebro je osvojio Ivan Popović(5:54), dok je zlato u memorijalnoj trci osvojio Nemanja Đurišić sa vremenom 5:35.

 

U trci seniorki na 3000 metara bronzanu medalju osvojila je Slađana Pejović (9:44), drugo mjesto i srebrenu medalju kao i na prošlogodišnjoj trci, osvojila je Mejra Mehmedović (9:01), dok sa vremenom 8:42 zlatnu medalju osvojila Sajma Murić koja je odbranila titulu najbolje od prošle godine.

Predsjednik Atletskog saveza Crne Gore Gojko Banjević uručio je medalje najboljim takmičarima u muškoj konkurenciji u trci na 4000 metara.

Pehare u toj konkurenciji osvojili su takmičari iz Novog Pazara, učenici legendarnog Rifata Zilkića, treće mjesto pripalo je Samedu Hadžiću (11:18), drugo mjesto osvojio je Kabir Zilkić(11:09), dok je pobjednik ulične trke sa vremenom od 10:55 bio Albin Ćatović.

Takmičarima, volonterima, sudijama i delegatima zahvalio se direktor JU Centar za sport i rekreaciju.  

“Posebno se zahvaljujem gostima koji su učinili ovu manifestaciju još potpunijom. Trke su bile veoma kvalitetne gdje smo vidjeli jednu izvanrednu borbu. Nadamo se da ćemo se i sledeće godine okupiti u još većem broju i još boljoj organizaciji” poručio je Maslovarić.

 

Tekst : Vanja Šabanović

Foto : Vladimir Jelić