"Crveni" priželjkuju punu "Moraču" protiv Francuske

Košarkaši Crne Gore odigraće danas u Podgorici sa Francuskom utakmicu 5. kola grupe E kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Crna Gora je u prva četiri kola zabilježila po dvije pobjede i dva poraza. Francuska ima sve četiri pobjede.

Iz našeg tabora pozivaju navijače da dođu i podrže ih u duelu protiv moćnog rivala u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

"Nadam se da će dosta ljudi doći na utakmicu, a mi imamo odgovornost i obavezu da odigramo dobro i damo sve od sebe. To će biti fizički zahtjevna utakmica, protiv ekipe koja je mnogo fizički jača od nas. Ali, drugačije je igrati za reprezentaciju i pred domaćom publikom, gdje imamo dodatni motiv i odgovornost da odigramo kvalitetno", kazao je Nikola Ivanović.

Francuzi stižu sa dva igrača iz NBA lige Korenijeom i Maledonom. Poirije i Outara igraju Evroligu, a tu su i Albisi, Žaite, Lakomb, Labeirije. Zato je rival, koji ne zna za poraz u ovim kvalifikacijama, favorit. Međutim iz našeg tabora jasno poručuju da će dati maksimum.

"Spremajući utakmicu i analizirajući protivnika, mi ćemo našu šansu tražiti u nekoj našoj disciplini. Da utakmicu uvedemo u neki naš ritam, kao što smo to uradili u prethodnoj utakmici protiv njih. Francuska je reprezentacija koja puno trči, koja igra sa puno tranzicije. Čini mi se da u posljednjoj utakmici koju smo igrali nismo primili poen, ili smo primili samo koš iz kontre. Tada smo uspjeli da zaustavimo njihovu tranzicionu igru, uveli ih u poziciju", kazao je selektor Boško Radović.

Izvor: Rtcg