Danas odigano osam utakmica Put Gross rukometne mini lige za dječake

 Ovog vikenda odigano je osam utakmica Put Gross rukometne mini lige za dječake u kojima su postignuti slijedeći rezultati:

OŠ“Vuk Karadžić“-OŠ“Nedakusi“ 8:5

JedinstvoBemax1-OŠ“Vladislav Sl.Ribnikar“ 3:6

OŠ“Aleksa Bećo Đilas-OŠ“Dušan Korać 6:3

OŠ“Marko Miljanov“-Jedinstvo Bemax 11:10

OŠ „Nedakusi“- OŠ „Vladislav Sl.Ribnikar“ 1:6

OŠ“Vuk Karadžić“- OŠ“Aleksa Bećo Đilas- 5:9

JedinstvoBemax2- JedinstvoBemax1  8:7

OŠ“Dušan Korać- OŠ“Marko Miljanov“ 7:7

Marko Stojanović trener RK Jedinstvo Bemax i koordinator mlađih kategorija u klubu je kazao da je u  ovom kolu zastupljeno dvanaest ekipa iz bjelopoljskih osnovnih škola i četiri ekipe prestavnici kluba.

„Zadovoljni smo pokazanom igrom, a ono što je vidljivo je da ovo takmičenje ima sve veću popularnost kako na lokalnom tako i na državnom nivou, tako da smo i u tom segmentu zadovoljni jer  na ovaj način, kroz takmičenja, mladi rukometaši stiču najveća iskustva“ kazao je Stojanović .

Nastavnik Safet Kadušić iz OŠ“Vuka Karadžić“ iz Bistrice kazao je da je turnir sjajna prilika za za druženje djece sticanje sportskih navika i ponašanja.

„Čestitao bih Marku Stojanoviću i RK Jedinstvo Bemax na odličnoj organizaciji turnira gdje se okupio veliki broj djece koja uživaju dok igraju rukomet, dok se druže i međusobno upoznaju.Velika mi je čast da i ove godine učestvujem na ovom takmičenju koje je poprimilo veliki značaj kako u državi tako i u regionu. Naša škola je jedna od najudaljenijih koja učestvuje na ovom takmičenju, ali to nas ne sprječava da dolazimo i pokažemo, ali i da učimo od ostalih o ovom sve popularnijem sportu“ istakao je Kadušić.

Nastavnik Adnan Hasić iz OŠ“Nedakusi“ smatra da je rukometna mini liga promocija sporta i zdravih stilova života djece.

„Mini liga je svakako veliki iskorak za bjelopoljski, a posebno za školski sport. Ovi susreti pokazuju da imamo dosta talentovane djece, koja uz stručan rad mogu da napreduju i da budu budućnost bjelopoljskog sporta istakao je Hasić.

U okviru Put Gross rukometne mini lige narednog vikenda biće odigrana dva kola za djevojčice.

 

Tekst:Vanja Šabanović

Foto:Dalibor Rakočević