"Studenti" traže pobjedu za plej-of protiv Budućnosti (TVCG2)

"Studenti" traže pobjedu za plej-of protiv Budućnosti (TVCG2)

Posljednje, 26. kolo AdmiralBet ABA lige donosi meč gradskih rivala - SC Derbija i Budućnosti.

Studentima je duel mnogo bitniji jer bi pobjedom osigurali plasman u plej-of regionalnog takmičenja, dok bi eventualnim porazom morali da prate dešavanja na utakmici Splita i Crvene zvezde(nedjelja, 18h) i navijaju za "crveno-bijele".

"Budućnost u posljednje vrijeme igra odlično, to su dokazali i igrom protiv Partizana u posljednjoj utakmici. Mogli su i dobiti utakmicu da su imali malo sreće. Po meni su jedna od najboljih napadačkih ekipa u ligi, imaju po dva veoma kvalitetna igrača na svim pozicijama. Mi ćemo se dobro spremiti i kao uvijek protiv najboljih ekipa tražiti svoje šanse u meču da iznenadimo", poručio je trener SC Derbija Dejan Jakara.

Budućnost je na drugoj strani bez obzira na rezultat sigurna na trećoj poziciji.

"Sigurno jedan protivnik koji nam u nekim segmentima odgovara, igraju agresivnu i brzu košarku. Iako možda rezultatski neče da utiče na nas, nama je ovo bitan meć pred plej-of. Očekujem da će pristup biti kao u posljednjoj utakmici. Još jednom moramo da pokažemo karakter kao protiv Partizana i samo na taj način možemo da dobijemo utakmicu", izjavio je trener Budućnosti Andrej Žakelj.

SC Derbi je sva tri duela protiv Budućnost Volija ove sezone dobio - u polufinalu ABA Superkupa, u igaškom dijelu i finalu crnogorskog Kupa.

Meč u dvorani Morača počeće u 20 sati, uz prenos na TVCG2.

 

IZVOR : RTCG