Tri osobe stradale u napadu na Kirovgrad

 

 

Tri osobe su ubijene, kada je 13 ruskih projektila pogodilo vojnu pistu i željezničku infrastrukturu u centralnoj Kirovgradskoj oblasti, kaže guverner Andrij Rajkovič, prenosi Rojters.

Prema njegovim riječima, dvojica čuvara ubijena su u podstanici elektrane. Ubijen je i jedan ukrajinski vojnik, dok je devetoro ranjeno.

Dodao je i da je napad poremetio snabdijevanje električnom energijom, te da je dio administrativnog centra Kropivnicki ostao bez struje.

Lokalna administracija: Ukrajinska vojska granatirala oblast hidroelektrane u Hersonu

Ukrajinska vojska ispalila je najmanje sedam granata u oblasti hidroelektrane "Hakovka" u regionu Herson, saopštila je vojno-civilna administracija te oblasti, koja je pod ruskom kontrolom.

"U 5.07 po moskovskom vremenu, oko sedam granata je pogodilo oblast oko hidroelektrane. Mogao se videti dim u oblasti hidroelektrane, koja je bila meta", rečeno je iz lokalne pres službe za Tas.

Prošle noći ukrajinska vojska je takođe napala most preko rijeke Ingulec kod sela Darjevka u regionu Herson, dodaje se u saopštenju.

Zamjenik vojno-civilne administracije regiona Herson Kiril Stremousov rekao je za Tas da je ukrajinska vojska koristila američke "himars" sisteme tokom raketiranja.

Vazdušni udari na vojni aerodrom u Kirovogradskoj oblasti, ima mrtvih

Trinaest ruskih projektila pogodilo je vojni aerodrom i železničku infrastrukturu u centralnoj Kirovogradskoj oblasti, rekao je guverner te oblasti Andrij Rajkovič, prenosi Rojters.

Prema njegovim riječima, ima mrtvih i ranjenih.

On je na Telegramu saopštio da su timovi za spasavanje na terenu, a da je okrug u kojem se desio vazdušni udar ostao bez struje.

Izvor: Rtcg