Rovčanin: Učenici su najbolji reprezenti i škole i grada (video)

Za najuspješnije učenike bjelopoljske gimnazije “Miloje Dobrašinović” upriličen je danas prijem kod direktora te vaspitno-obrazovne ustanove.

Učenici su nagrade donijeli u svoju školu i grad, a najbrojniji su uspjesi iz maternjeg jezika i književnosti i matematike, čime su se gimnazijalci svrstali rame uz rame sa najboljim iz države i regiona.

Prema riječima direktora Nebojše Rovčanina nagrađena djeca su najbolji reprezenti škole i za ponos su ne samo gimnazijie već i grada.

“Kao i prošle godine i ove je nagrađeno osam učenika koji su uspjeli da se plasiraju na vodeće pozicije među 90 učesnika. Oni su učestvovali  kako na državnim takmičenjima tako i na olimpijadama znanja, a meni je zadovoljstvo što kao direktor sarađujem sa ovako divnom djecom”, kazao je Rovčanin. 

Učenik drugog razreda Amir Kolić takmičio se iz matematike, ali jednako uspješan je u đačkom parlamentu i drugim vannastavnim aktivnostima.

“Već drugu godinu za redom dobijam nagradu iz Fonda za kvalitet i talente i veoma sam ponosan. Zahvalio bih Ministarstvu prosvjete što već nekoliko godina uz razne programe podstiču obrazovanje u svim sferama života u Crnoj Gori ali drago mi je i zbog Gimnazije koja ponovo uspijeva da pokaže svoj kvalitet”, kazao je Kolić.

Nemanja Ćinćur je bio član odbojkaške ekipe koja je na takmičenjima osvojila jedno od vodećih mjesta.

“Nagrada je veoma važna i za mene i moje buduće planove, ali jednako je važna i školi i profesorima tako da  smo svi veoma ponosni”, izjavio je Ćinćur.

Među najboljima je i učenik četvrtog razreda Vladan Vukić koji se takmičio iz debate, besjedništva i odbojke.

“Među nama ima učenika koji su se takmičili i prošle godine, ali ima i novih, što ukazuje da ovaj potez ministarstva da nagrađuje mlade talente ima pozitivan uticaj samim tim što ih je podsticao da rade i napreduju u oblastima za koje su nadareni“, kazao je Vukić.

 

 

Autorka: Vanja Šabanović

Foto i video: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE