Međunarodni festival kratke književne forme 12. jula u Zatonu

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE

Međunarodni festival kratke književne forme, drugi po redu, održaće se u utorak, 12. jula, u Zatonu, u organizaciji NVO “21. maj” iz Bijelog Polja i “Odgovor” iz Podgorice.

U okviru ovogodišnjeg festivala, koji će okupiti brojna priznata i poznata imena domaće i regionalne književne scene, biće održano i niz kulturnih programa, saopštio je za Radio Bijelo Polje Ivan Bojović iz NVO “21. maj”.

“Festival će svečano otvoriti ambasador Bosne i Hercegovine u Crnoj Gori, Branimir Jukić,  u 20 časova, na platou ispred zatonske škole, a s obzirom na jako bogat program, biće to zaista jedno sjajno veče kulture. Pozivamo sve poklonike kulture i umjetnosti da nam se pridruže i budu dio ovog međunarodnog festivala”, istakao je Bojović.

Najavio je da će na II Međunarodnom festivalu kratke književne forme biti promovisano i novo izdanje časopisa “Zaton”, kao i časopisa “Komuna”, a planiran je i program “Noć skuplja vijeka”.

Takođe, kako je istakao Bojović, na festivalu će biti uručene i nagrade najboljima u raznim kategorijama, s obzirom da je na ovogodišnji konkurs pristiglo više od 500 radova, autora iz Crne Gore i zemalja regiona.

Autorka: Sanja Dulović

Foto: NVO “21. maj”