Divlje jagode i Dženan Lončarević specijalni gosti 7. “Ušće festa” (video)

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE

Legendarna rok grupa Divlje Jagode i pop pjevač Dženan Lončarević nastupiće na 7. “Ušće festu”, koji će se 17. jula održati u Bijelom Polju, saopštila je direktorica Turističke organizacije, Violeta Obradović.

Gostujući u emisiji “Kulturna mapa”, Radija Bijelo Polje, Obradović je istakla da Bjelopoljce očekuje pravi muzički spektakl, na ušću Bistrice i Lima, a najavila je i bogat cjelodnevni program.

“Nakon dvije godine pauze zbog pandemije korona virusa, opet smo u prilici da organizujemo ‘Ušće fest’, koji već godinama obilježava ljetnju festivalsku scenu Bijelog Polja i sjevera Crne Gore, sa najvećim muzičkim imenima bivše Jugoslavije, ali i mladim i neafirmisanim bendovima i muzičarama. I ove godine smo pripremili jako bogat program, koji će zapravo početi već u popodnevnim satima uz dnevnu žurku naših DJ-eva, Petra Jovanovića i Jovana Medojevića, pa pozivam građane da već tada dođu, kako bi izbjegli gužvu. Već od 20 časova nastupa rok bend Akdemija iz Bara, sjajni muzičari koji su već jedne godine nastupili na ‘Ušće festu’ i koji su ostavili veoma dobar utisak. Potom od 21 čas nastupa legendarna rok gruka ‘Divlje jagode’, pa se iskreno nadam da ćemo svi zajedno uživati u njihovim hitovima. Nakon njih, oko 23 časa, nastupiće i gost večeri Dženan Lončarević i vjerujem da će napraviti sjajnu atmosferu, jer do sada gdje god je nastupao bilo je fantastično. Nadamo da će ‘Ušće fest’ i ove godine potvrditi svoj kvalietet i značaj, da ćemo se lijepo družiti I pokazati da BIjelo Polje može da bude domaćin I ovakvih većih muzičkih dešavanja”, istakla je direktorica Turističke organizacije Bijelo Polje.

Ona je saopštila da su poslednje pripreme u toku i da im je cilj da ovogodišnji “Ušće fest” bude na još višem nivou, kako u organizacijom smislu, tako i u programskom.

“Poslednje pripreme su u toku, trudimo se da ‘Ušće fest’ podignemo na viši nivo u odnosu na prethodne godine, u smislu promocije, marketniga, logistike i tehničkih elemenata, jer je to ipak festival na otvorenom. Zaista se nadamo da će sve proteći u najboljem redu, jer imamo i podršku  Opštine Bijelo Polje koja je pokrovitelj i koja je svaki put do sada stala uz nas, ali i Minstarstva ekonomskog razvoja i turizma, koje nas je takođe podržalo, a tu su i brojni sponzori. Takođe, zahvalnost dugujemo i pripadnicima policije, koji takpđe ulažu napore kako bi I nivo bezbjednosti bio na visokom nivou. Iz svih tih razloga, kao i uz kvalitetan program koji smo pripremili, sigurna sam da ćemo  uspjeti da se predsatvimo kao dobri domaćini i gostima i svima koji trenutno borave u našem Bijelom Polju, ali i da opravdamo očekivanja bjelopoljske publike. Nadamo se da će nas i vrijeme poslužiti,  kako bi to bilo jedno sjajno druženje”, navela je Obradović.

Istakla je i da “Ušće fest” ima sjajnu publiku, pa i ovoga puta očekuju veliku posjećenost.

“Voljeli bi da broj posjetilaca bude, ako ne na višem nivou, onda na onom iz 2019. godine, kada je održan i poslednji ‘Ušće fest’. Interesovanje je zaista veliko, ljudi i ovih dana zovu da se informišu, očekujemo i ljubitelje roka iz okruženja, a želim da napomenem da imamo i organizovan besplatan  prevoz iz grada do Voljavca, pa apelujem na građane da ne idu sopstvenim vozilima, kako bi se izbjegle gužve”, dodala je  direktorica Turističke organizacije Bijelo Polje.

“Ušće fest”,  kako je dodala Obradović, ne samo da njeguje kvalitetan muzički zvuk, već doprinosi i promociji Bijelog Polja kao sjajne turističke destinacije.

“Zato se i ‘Ušće fest’ odvija u dijelu naše opštine koji je bogat raznim turističkim potencijalima, koje na ovaj način želimo dodatno da valorizujemo i popularizujemo”, kazala je Obradović.

I afirmacija mladih muzičkih talenata iz našeg grada, prema riječima Obradović, posebna je vrijednost ove manifestacije.

“Mi smo ‘Ušće fest’ i pokrenuli  2014. godine sa ciljem da pružimo priliku mladim i neafirmisanim bendovima i muzičarima iz Bijelog Polja da se predstave široj javnosti, uz naravno nastup poznatih  bendova iz bivše Jugoslavije. Tako da se mnogo mladih i  predstavilo na ‘Ušće festu’, a jedan od njih je i Isak Šabanović, pa se nadamo da će ih i u narednom periodu biti, jer Bijelo Polje ima veliki broj talentovanih, za koje će se tek čuti”, istakla je Obradović.

Poručila je da će i ovog ljeta u Bijelom Polju, pored “Ušće festa”, biti održani brojni kulturni i sportski događaji, pa se u Turističkoj organizaciji nadaju i uspješnoj turističkoj sezoni.

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Sanja Dulović

Foto I video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Milan Knežević

Audio obrada i montaža: Sanida Kajević