Koncert Tanje Šeter poklon Bijelom Polju i Crnoj Gori

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE

Jedna od rijetkih interpretatorki narodnog melosa u Crnoj Gori, Tanja Šeter, održala je večeras koncert pod nazivom “Neka pjeva Crna Gora” u sali bjelopoljskog Centra za kulturu.

Koncert je okupio ljubitelje narodne izvorne muzike koji su uživali i u izvođenju Branke Šćepanović i Almira Martinovića koji su bili gosti Tanje Šeter.

„Počestvovana sam što sam i večeras imala priliku da opet nastupim pred bjelopoljskom publikom i da zapjevam na istoj sceni sa mojim dragim kolegama Brankom i Almirom uz orkestar Predraga Peđe Nedeljkovića. Zaista sam uživala, publika je bila sjajna, a Bjelopoljci su još jednom pokazali koliko vole izvornu muziku“, kazala je Tanja Šeter.

Ona je istakla da je koncert lijepa najava novih pjesama, koje je većinu sama napisala, a koje će se naći na njenom novom albumu.

“Večeras smo pripremili iznenađenje, naime premijerno je izvedena nova duetska pjesma, prikazan je spot , sa mojom dragom koleginicom i pjevačkim uzorom, Brankom Šćepanović, a to je bilo iznenađenje i za nju, jer je spot juče završen” kazala je Šeter.

Publika je sa ovacijama pozdravila i Branku Šćepanović, koja više od pola vijeka širom svijeta pronosi ljepotu crnogorske izvorne muzike. Dobitnica je brojnih nagrada i priznanja, a danas je dobila i orden crnogorske zastave drugog stepena za doprinos, afirmaciju i očuvanje muzičkog nasleđa Crne Gore. I večeras je bjelopoljska publika aplauzima pozdravila njeno izvođenje pjesama koje su postale i njena lična karta: “Gledala sam s Koma plava” i “Vasojevka”

“Sa velikim zadovoljstvom sam se odazvala pozivu drage Tanje. Publika me i dalje voli, i dalje pjevaju sa mnom, dobijam duge aplauze i rado pristajem da budem gošća gdje god se sluša i njeguje izvorna muzika” istakla je Šćepanović. Ova diva crnogorske pjesme kaže da je sve češće u svojoj Crnoj Gori, a da iz Bijelog Polja uvijek ponese lijepe uspomene.

Kako je kazao Mićo Miranović, koji je vodio program, koncert je  poklon i Bijelom Polju i Crnoj Gori u susret 13. julu, najvećem crnogorskom prazniku.

“Treća zbirka pjesama jedne čudesno vrijedne žene koja afirmiše i njeguje ovu vrstu muzike je u najavi. Interesantno je da su i  ovoga puta u pitanju pjesme crnogorskog melosa po kojima je ona i postala prepoznata. Sa jedne strane koncert predstavlja jednu afirmaciju kulturnom nasljeđu Crne Gore, a sa druge strane upotpunjuje ovaj , po meni najveći i najznačajniji praznik naše zemlje, tako da je ovaj koncert na neki način poklon i Bijelom Polju i Crnoj Gori u susret 13. Julu” istakao je Miranović.

 

Tekst:Vanja Šabanović

Foto:Dalibor Rakočević