Bjelopoljci uživali u koncertu crnogorskih pjesama (VIDEO)

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE

Aplauzi, ovacije, pjevanje sa horom obiljžili su nastavak koncerta Tanje Šeter “Neka pjeva Crna Gora” u bjelopoljskom Centru za kulturu povodom Dana državnosti.

Pjesmom su dozvali publiku na ovacije i Almir Martinović i Gradski hor. Uz kolo “Bjelopoljka” i pjesmom “Crnogorko ponosita” Martinović je upotpunio večerašnji praznični događaj.

“Večerašnja atmosfera je pokazala da Bijelo Polje živi izvornu muziku, njeguje, želi da čuje i uživa u njoj i podržava sve one koji su spremni da na jedan zaista poseban način to i iznesu. Koncert je bio lijepa uvertira za veliki praznik koji nam predstoji, za jedan poseban istorijski dan sa kojim se Crna Gora ponosi” kazao je Martinović.

Dirigentica Gradskog hora Jelena Đaković istakla je za radio Bijelo Polje da su svi članovi tog društva bili počastvovani učešćem na koncertu koji je Tanja Šeter poklonila Bijelom Polju. Kako je navela Đaković osim umjetničkih kompozicija koje gradski hor izvodi, njeguju i baštine obrade izvornih pjesama ne samo iz Crne Gore već i okruženja, pa su večeras izveli tri kompozicije: Svud je kiša svud je blato, Oj đevojko drugarice i Prođoh kroz goru.

“Već drugi put smo gosti na Tanjinom koncertu i zaista smo počastvovani što smo bili dio te priče. Jednako smo i uživali u izvođenju crnogorskih pjesama, ali i u horskom pjevanju sa Tanjom i Brankom Šćepanović koje važe za velike interpretatorke izvorne muzike na ovim prostorima”, istakla je Đaković.

 

Tekst: Vanja Šabanović

Foto i video: Vladimir Jelić