U Crnoj Gori još šest oboljelih od koronavirusa

U Crnoj Gori registrovano je još šest slučajeva obolijevanja od koronavirusa, a ukupan broj oboljelih trenutno je osam, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).

Iz IJZ su kazali da su danas u laboratorijama Instituta završene preliminarne analize 20 uzoraka uzetih kod osoba iz nadzora i kontakata do sada potvrđenih slučajeva.

„Od obrađenih uzoraka pozitivno je šest, od kojih jedan nema epidemiološku povezanost sa do sada potvrđenim slučajevima“, rekli su iz IJZ.

Kako su naveli, u 18 sati pod zdravstevno-sanitarnim nadzorom u Crnoj Gori nalazile su se 3.523 osobe, uključujući i crnogorske državljane koji su organizovano doputovali u domovinu, a koji su iz preventivnih razloga smješteni u karantine.

Iz IJZ su kazali da je takav skok broja pozitivnih slučajeva bio očekivan, imajući u vidu broj bliskih kontakata koji su identifikovani i obrađeni.

„Ekipe Instituta će i ovo veče provesti na terenu, sprovodeći dalju identifikaciju kontakta i obradu prikupljenih podataka“, kazali su iz IJZ.

 

Izvor:mina

Tekst objavila: Sanja Čujović