Ekspertska Vlada će trajati najviše godinu

Mandatar Zdravko Krivokapić ponudio je da ekspertska vlada u kojoj neće biti političara traje od 200 dana do najviše godinu, a treba da pripremi prve fer i slobodne izbore, kazao je jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić.

"Ponosan sam što smo uspjeli da nađemo neko rješenje koje će omogućiti da Crna Gora dobije Vladu. To rješenje nije onako kako smo zamišljali mi iz DF-a, ali je važno da građani znaju da će uskoro biti konstituisana Vlada, da će biti sastavljena od 12 ministarstava i mandatara kao predsjednika", rekao je Mandić, prenosi portal RTCG.

Kako je kazao, ministri će biti nestranačke ličnosti i neće pripadati nijednoj stranci.Po predlogu mandatara, Vlada će imati samo premijera, dok neće biti potpredsjednika.

"Vlada će biti, prelazna, reformska i mandatar je predložio da traje 200 dana, ili najviše godinu, a treba da pripremi prve fer i slobodne izbore, jer izbori u avgustu to nijesu bili, iako je na njima pobijedila opozicija", kazao je Mandić.

On je rekao da će takva Vlada imati podršku DF-a.

"Onda se ide na nove parlamentarne izbore, jer ćemo imati ambijent u kojem će svakako svi moći slobodno da se izjasne", kazao je Mandić.

Izvor:rtcg