Podjela paketa hrane i higijene za korisnike programa ,,Pomoć u kući”

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE

Podjela paketa hrane i higijene korisnicima programa ,,Pomoć u kući”, koje su obezbijedili lokalna samouprava i Crveni krst Crne Gore, počela je danas.

,,Opštinski Crveni krst u Nedjelji Crvenog krsta, koja traje od osmog do 15. maja, pored brojnih aktivnosti koje sprovodi, nastavio je i dobru praksu podjele pomoći korisnicima programa koje sprovodimo. Kroz ovakav vid pomoći obuhvatićemo 50 korisnika koji su u stanju potrebe”, kazao je sekretar opštinskog Crvenog krsta, Zoran Rudić.

Rudić je podsjetio da je briga o starijim licima jedan od prioriteta, te da Crveni krst u saradnji sa lokalnom samoupravom i partnerima proširuje paletu usluga za starije, ali, kaže, pokušava i da obezbijedi što kvalitetni nivo usluga korisnicima.

,,Ovo neće biti jedini vid pomoći koji ćemo pružiti našim korisnicima, već ćemo do kraja maja ponuditi i neke druge usluge koje do sada nijesmo praktikovali, a koje su se u zemljama Evrope pokazale kao kvalitetna rješenja, kada govorimo o oblicima pomoći za projektne ciljne grupe ranjivih kategorija stanovništva”, zaključio je sekretar opštinskog Crvenog krsta.

Podsjetio je da se ovaj program sprovodi u saradnji sa Ministarstvom socijalnog staranja.

 

Saopštenje i foto: PR tim Opštinske organizacije Crvenog krsta B. Polje

Tekst objavila: Eldina Bećirović