Drobnjak: Uvjeren sam da će ime Nikoline Pešić biti prepoznato u svijetu tenisa (video)

Članica bjelopoljskog teniskog kluba “Elitte”,  devetogodišnja Nikolina Pešić, ove sezone osvojila je 20 turnira u Crnoj Gori i Srbiji i tako došla do titule najbolje teniserke do 10 godina u 2022. godini, saopštio je njen trener Dojčilo Drobnjak.

Gostujući u emisiji “Sportski magazin”, Radija Bijelo Polje, Drobnjak je kazao da se radi o nevjerovatnom talentu, te da je uvjeren da će ime Nikoline Pešić kroz nekoliko godina biti itekako prepoznato u svijetu tenisa.

“Nikolina je zaista posebno dijete, toliko je posvećena, talentovana, za nju nema izgubljene loptice, ona želi da uspije, bori se, želi da bude najbolje i u tome je uspjela”, istakao je Drobnjak.

Iako je, kako je kazao, plan bio da ove sezone dođe do dva finala, Nikolina je uspjela da zablista na svim turnirima.

“Tenis je počela da trenira sa pet godina, a do sada je odigrala svih deset finala turnira u organizaciji Teniskog saveza Crne Gore i ostvarila sedam pobjeda. Otvoreno prvenstvo Podgorice osvajala je tri puta, Prvenstvo u Ulicinju dva puta, nikšičko jednom, a pobjednica je i Rio Verde kupa. Na početku ove godine cilj njenih roditelja, posebno njenog oca, sa kojim takođe trenira, bio je da uspije da odigra dva finala, što bi negdje bio i odličan rezultat za jdevojčicu njenih godina. Ipak, ja sam vjerovao da ona može i mnogo više od toga, pa sam još početkom januara rekao da će ona biti najbolja teniserka Crne Gore, što se i ostvarilo”, kazao je trener Dojčilo Drobnjak, koji i predsjednik Skupštine TSCG, kao i predsjednik sudijske komisije.

Sve što je postigla tokom ove sezone, prema riječima Drobnjaka, krunisala je osvajanjem Masters turnira koji je održan  u Ulcinju. Nikolina je u finalu Mastersa pobijedila Ester Vukotić, članicu TK “Dadex” iz Podgorice, rezultatom 2:0 (5-4. 4-0) u setovima.

“Ona je i prije Masters turnira već obezbijedila prvo mjesto, međutim, želja nam je bila da uspješnu sezonu krunišemo pobjedom, što smo i uspjeli, tako da smo jako ponosni”, dodao je on.

S obzirom da na sjeveru nema mogućnosti za održavanje treniga od početka decembra pa do marta, Nikolina to nadomješćuje treniranjem sa svojim ocem u Beogradu, koji je takođe ima trenersku licencu.

“S obzriom da trenira i u Beogradu,  učestvovala je i na svim turnirima u Srbiji za djevojčice do 10 godina, pa je proglašena za najbolju tenisersku i u Srbiji u tom uzrastu. Osvojila je Otvoreno prvenstvo Beograda, Novog Sada, Šida, Kule, Bačke Palanke, Niša, Ćuprije, Kragujevca”, napomenuo je Drobnjak iz TK “Elitte”.

Drobnjak je dodao i da će se Nikolina naredne godine takmičiti u istoj konkurenciji.

“Očekujem I da u narednoj sezoni potvrdi dominaciju, jer ovaj rezultat nije slučajan, ona trenira čak šest puta nedjeljno i to po dva sata, tako da negdje i vjerujem da će, ako nastavi ovako da radi, za par godina prepoznata u svijetu tenisa”, poručio je on.

Nikolinin uspjeh, ujedno je i uspjeh kluba „Elitte“, čijim osnivanjem su davne 1997. godine, postavljeni temelji za razvoj tenisa u Bijelom Polju.

“Naš klub već više od 25 godina funkcioniše, a i dalje je jedini registrovani na sjeveru Crne Gore. Ali zaista nije lako, jer je ovo skup sport koji zahtijeva velika ulaganja, a situacija, posebno na sjeveru, nije baš dobra. Ipak, ne odustajemo borimo se, radimo na popularizaciji ovog sporta i čekamo neke bolje dane. U tom cilju smo uz podršku Teniskog saveza Crne Gore i organizovali Festival dječijeg tenisa, a odziv dječaka i djevojčica je zaista bio sjajan, tako da imamo i obećanje lokalne samouprave da će nam pružiti podršku kako bi ga naredne godine organizovali i na višem nivou”, rekao je Drobnjak.

Pored redovnih aktivnosti, poput škole tenisa i turnira, cilj TK “Elitte” je organizacija prvog međunarodnog turnira u Bijelom Polju.

“Kroz našu školu tenisa do danas je prošlo na stotine dječaka i djevojčica, ali je problem što ih možemo pratiti do 14. ili 15. godine, jer smo prije svega finansijki limitirani. Ipak, uspijevamo svake godine da organizujemo turnire, ove sezone samo imali četiri, kao i tri Mastersa, ali želimo više od toga. Zato nam je cilj da edukujemo pojedine članove za sticanje licence za trenera, kako bi imali više članova, ali i kako bi rezultati bili bolje. Takođe, plan nam je da se po prvi put u Bijelom Polju organizuje međunarodni teniski turnir, jer u našem gradu postoji šest ili sedam terena, što je sasvim dovoljno. Ipak, mi ne možemo to sami, zato očekujemo podršku Ministarstva sporta, Teniskog saveza Crne Gore i lokalne samouprave, jer bi to zaista bio veliki uspjeh”, poručio je Drobnjak.

AUDIO SNIMAK EMISIJE

Autorka: Sanja Dulović

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Zoran Rakočević

Audio obrada: Sanida Kajević

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE