Osnovci iz Godijeva postižu dobre rezutate, uključeni i u vannastavne aktivnosti (video)

Osnovna škola ,,Šurkija Međedović“  u Godijevu osnovana je davne 1971. godine, i  tada je brojala 462 učenika, dok danas ovu  vaspitno-obrazovnu ustanovu pohađaju 72 đaka, saopštio je direktor te škole, Evelin Hasanović, gostujući u emisiji ,,Riječ o školstvu“, Radija Bijelo Polje.

Hasanović je kazao da Škola ,,Šurkija Međedović“ ima i tri područna odjeljenja, u Ivanju, Radulićima i na Sipanju.

,,Nastavu u područnom odjeljenju  u Radulićima pohađaju dvije djevojčice, u Ivanju šest,  dok na  Sipanju nastavu  pohađa pet učenika.  Nastava se u tim područnim jedinicama izvodi kombinovano, pa je nastavnicima veoma teško održati pažnju djece u takvim uslovima. Ali, svi zajedno se trudimo da nastava bude kvalitetna“, dodao je Hasanović.

Nova škola, prema njegovim riječima, počela je sa radom 2010. godine.

,,Uslovi rada su prilično dobri, u školi imamo i centralno grijanje, ali naravno, uvijek ima nešto što nedostaje. Ove godine smo uspjeli da u područnom odjeljenju u Radulićima  adaptiramo toalet, uz pomoć Ministarstva prosvjete. Sljedeći korak trebalo bi da  nam bude sanacija područnog odjeljenja Ivanje, gdje imamo par problema koji  finansijski nijesu zahtjevni,  ali se mora nešto uraditi kako bi se poboljšali uslovi za boravak djece“, naglasio je Evelin Hasanović u emisiji ,,Riječ o školstvu“.

Nastava se, kaže, izvodi u jednoj smjeni.

,,Djeca školu pohađaju i iz okolnih sela, ali je obezbijeđen školski prevoz za one koji putuju. I pored brojnih izazova sa kojima se susreću, djeca su na nastavi  redovna.Trudimo se da svi tu budemo maksimalno fleksibilni, u zimskim danima dosta je teško jer se put ne čisti, pa  jedino mještani improvizovanom mehanizacijom održavaju put“, objasnio je direktor OŠ ,,Šukrija Međedović“.

Kako je kazao, Ministarstvo prosvjete izdalo je preporuke da se djeca što više uključe u dodatne i dopunske nastave, kako bi savladala gradivo koje je propušteno tokom pandemije korona virusa.

,,Smatram da će djeca, uz pomoć nastavnika i svih zaposlenih, uspjeti da savladaju svo gradivo koje je donekle propušteno“, dodao je.

I pored dobrih rezultata koje postižu u redovnim nastavnim aktivnostima, djeca  pohađaju i likovne i literarne sekcije.

,,Predmetna nastavnica govori da djeca postižu dobre rezultate, tako da se i u tom dijelu možemo pohvaliti. Sportskih vannastavnih aktivnosti nemamo, jer djeca ne iskazuju interesovanje“, istakao je Hasanović.

 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Eldina Bećirović

Foto i video: Vladimir Jelić

Audio obrada i montaža: Sanida Kajević

Tonska realizacija: Milan Knežević

Youtube prenos: Ljilja Brajković 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.