Talentovana violinstkinja Nina Božović uspješno predstavlja muzičku školu na svim takmičenjima

Talentovana Bjelopoljka, Nina Božović, od sedme godine svira violinu i uspješno je predstavljala Školu za osnovno muzičko obrazovanje i svoj grad na mnogim takmičenjima.

Gostujući u emisiji “Muzički talenti”, Radija Bijelo Polje, Nina je kazala da je iskreno zaljubljena u umjetnost, pa joj veliku radost pričinjava kako sviranje violine, tako i slikanje.

“Violinu sviram od sedme godine, jer mi se oduvijek dopadao taj instrument, pa sam odlučila da upišem Školu za osnovno muzičko obrazovanje i tako se usavršim. Vrlo brzo sam dobila priliku i da učestvujem na brojnim takmičenjima, a počela sam i da osvajam nagrade, što me je dodatno motivisalo”, ispričala je  ova dvanaestiogodišnja djevojčica.

Na ovogodišnjem internacionalnom takmičenju u Bečeju, koje je okupilo više  od 400 mladih muzičara iz šest država, Nina je osvojila drugu nagradu.

“Zasita sam ponosna i na taj uspjeh, koji je došao kao nagrada za uloženi rad i trud. Sa nestrpljenjem sam očekivala to takmičenje, a trema, kao ni prethodnih puta, nije uticala na mene. Uvijek se radujem susretu sa djecom iz drugih škola, a takmičenja su prilika da se upoznamo, te razmijenimo svoja znanja i podijelimo iskustva” istakla je Božović.

Pored toga što je jako uspješna u Školi za osnovno muziočko obrazovanje, Nina je i odlična učenica OŠ “Risto Ratković”, pohađa šesti razred, a veliki talenat ima i za slikanje.

Da je Božović primjer svestranog i uspješnog djeteta pokazuje takođe i to što trenira tekvondo.

“Pored mnogo obaveza u osnovnoj i muzičkoj školi, učenja i vježbanja na violini, to mi dođe kao odmor. Ipak, prioritet mi jeste muzika, tako da od violine neću odustati”, poručila je Nina.

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Vanja Šabanović

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Zoran Rakočević

Audio obrada: Sanida Kajević

Video prenos: Ljilja Brajković

 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE