Završena sedma sjednica Skupštine Opštine, usvojeno više važnih izvještaja i programa rada

Sedma sjednica Skupštine Opštine, nakon višednevnog zasjedanja, završena je usvajanjem više izvještaja i programa o radu lokalne samouprave i javnih ustanova i preduzeća  čiji je osnivač Opština.

Odbornici su većinom glasova ZA usvojili izvještaje o realizaciji Programa rada Skupštine Opštine za prošlu godinu, radu predsjednika Opštine i ostvarivanju funkcija lokalne samouprave za 2022. godinu, kao i izvještaje o radu javnih ustanova “Centar za kulturu ”Vojislav Bulatović-Strunjo”, "Ratkovićeve večeri poezije”, Muzej Bijelo Polje, “Centar za sport i rekreaciju” i Dnevni centar za djecu i mlade sa smetnjama u razvoju “Tisa”.

Takođe, odbornici su se potvrdno izjasnili i o Programu rada Turističke organizacije Bijelo Polje sa finansijskim planom za tekuću godinu i izvještaju o radu i finansijskom izvještaju za prošlu godinu, kao i o izvještajima o radu i finansijskim izvještajima za 2022. godinu DOO “Komunalno-Lim” i DOO “Parking-servis”. Usvojen je i Izvještaj o realizaciji aktivnosti lokalnog plana o zaštititi biodiverziteta za period 2018-2022.godina.

Razmatrane su i informacije o stanju primarne i sekundarne zdravstvene zaštite na području naše opštine, koje su odbornicima prezentovali direktorica Doma zdravlja dr Mirjana Varagić, i PR Opšte bolnice Milan Veličković, ali se o njima, na osnovu Poslovnika Skupštine, nije glasalo.

Saglasnost Skupštine dobilo je i oko petnaest Odluka koje je na usvajanje  predložio Odbor za izbor i imenovanje.

Podsjećamo, ranije su odbornici usvojili predloge odluka o izmjeni Odluke o budžetu Opštine Bijelo Polje za 2023. godinu,  zaradama lokalnih službenika, namještenika i funkcionera, kao i predloge odluke o ostavljanju van snage Odluke o kriterijumima i načinu određivanja dodatka na zaradu za obavljanje poslova na određenim radnim mjestima,i finansiranju gerontodomaćica u 2023. godini, koji su, takođe, bili na dnevnom redu ovog skupštinskog zasjedanja.

 

Autorka: Tanja Dangubić

Foto: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE