Živković: Uz svesrdnu pomoć Opštine insistiraćemo na kontinuiranom angažovanju gerontodomaćica i ubuduće (video)

Opština i opštinski Crveni krst nedavno su potpisali ugovor za nastavak projekta geronotodomaćica, a za tu namjenu iz opštinskog budžeta biće izdvojeno 50.000 eura, kazao je koordinator Mašan Živković, gostujući u emisiji “Građanima u susret” Radija Bijelo Polje.

“Potpisali smo ugovor o finansiranju osam gerontodomaćica i jednog medicinskog radnika  u okviru programa “Njega starih lica”, na period od godinu dana. To je nastavak  prošlogodišnjeg projekta, gdje je lokalna samouprava izdvojila 50.000 eura koji će na radost korisnika nastaviti da se sprovodi i ove godine.  Insisitraćemo na tome da se ova usluga nastavi, i da bude pružana u kontinuitetu za starija lica” kazao je Živković i dodao, da je u okviru tri projekta koje  sprovodi opštinski Crveni krst zaposleno 27 gerontodomaćica i dvije medicinske sestre.

“Ono što želim da istaknem da iz dana u dan imamo sve veći broj korisnika, tako da će se kapaciteti širiti i biće potrebe za primanjem još radnika.  Kroz projekat koji sprovodimo sa loklanom samoupravom imamo 40-tak korisnika, kojima gerontodomaćice pružaju usluge nabavke hrane, pomoći u pripremi obroka, pomoći pri kretanju, pomoći pri održavanju lične higijene i higijene prostora, pomoći pri plaćanju računa, posredovanje u obezbjeđivanju različitih vrsta usluga za održavanje stana stana i uređaja za domaćinstvo, nabavku ljekova i odvođenje na preglede,”istakao je Živković.

Repriza emisije  “ Građanima u susret ” biće emitovana večeras na talasima Radija Bijelo Polje  od 20:15h

 

 

Autorka: Tanja Dangubić

Foto i video: Vladimir Jelić