U Službi hitne medicinske pomoći, dežurna ekipa 4 puta intervenisala na terenu

U Službi hitne medicinske pomoći u protekla 24 sata, pomoć ljekara zatražilo je ­­­­49 osoba, dok je dežurna ekipa 4 puta intervenisala na terenu. 

Danas je uredno je snabdijevanje električnom energijom na cijelom području naše opštine. Tokom praznika nisu planirani radovi na mreži, a u slučaju vanrednih okolnosti biće angažovane dodatne ekipe. U  svim djelovima CEDIS-a obezbijeđeni su neophodni uslovi za stabilno funkcionisanje, saopštili su iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema. 

Vodosnabdijevanje u gradu i prigradskim naseljima jutros je uredno, nema planiranih radova na mreži i ne bi trebalo da bude isključenja. Voda je hemijski i bakteriološki ispravna za piće, saopštili su iz Vodovoda Bistrica. 

Lokalni i međunarodni vozovi jutros saobraćaju po redu vožnje, a uredan željeznički saobraćaj očekuje se i u nastavku dana, saopštili su sa bjelopoljeske željezničke stanice. 

U Crnoj Gori  se saobraća po suvim putevima i uz dobru vidljivost, saopštili su iz Auto moto saveza (AMSCG) i upozorili da su na dionicama koje prolaze kroz usjeke mogući sitniji odroni. Iz AMSCG su kazali da je saobraćaj na putu Đurđevića Tara-Mojkovac, u mjestu Sokolovina, zbog sanacije obustavljen za sva vozila. Zbog rekonstrukcije magistralnog puta M-2 dionica Bijelo Polje-Barski Most, granični prelaz Dobrakovo, saobraćaj je na mjestima radova promijenjen sa dvosmjernog na naizmjenični. Na magistralnom putu M-2, dionica Lepenac-Ribarevina-Poda-Berane, na lokalitetima Ribarevina-Poda i Poda-Berane, saobraćaj je zbog rekonstrukcije preusmjeren sa dvosmjernog na jednosmjerni i povremeno se obustavlja najduže do 30 minuta. 

Danas će u Crnoj Gori biti pretežno sunčano. Na sjeveru, ujutru jak mraz, a po kotlinama magla ili niska oblačnost, koja se ponegdje može zadržati i prijepodne. Vjetar slab do umjeren promjenljivog smjera, ujutru ponegdje umjeren sjeveroistočni.  Jutarnja  temperatura vazduha od -11 do 4, najviša dnevna od 3 do 15 stepeni.