Majke neće odustati od naknada (video)

19 06 bp protest majki3Majke, korisnice naknada za troje i više djece neće odustati od svog cilja – vraćanje na snagu prvobitnog Zakona o socijalnoj i dječijoj zaštiti, na osnovu kojeg su stekle doživotno pravo na to primanje , poručeno je sa današnjeg protesnog skupa u Bijelom Polju.

 

One su se okupile na gradskom trgu, kako bi izrazile nezadovoljstvo odlukom Vlade, kojom su nedavno i formalno ukinite naknade, nakon što je i Ustavni sud proglasio ta davanja neustavnim.

Predstavnica majki iz Bijelog Polja, Rosanda Peković saopštila je da su majke sa sjevera najviše pogođene, ne samo izmjenama Zakona o socijalnoj i dječijoj zaštiti, već i novim mjerama štednje i dodala da neće prihvatiti ukidanje ovih primanja.

19 06 bp protest majki

Pored majki iz Bijelog Polja, kao i građana koji su došli da ih podrže, protestovale su i korisnice naknada iz Podgorice, Mojkovca, Rožaja, Pljevalja, Nikšića, Berana i Žabljka, a članica Koordinacionog odbora majki iz Kolašina, Vesna Kljajić, kazala je da će proširiti zahtjeve, kao i da će tražiti ostavke odgovornih za trenutnu situaciju.

19 06 bp protest majki4

Korisnice naknada za majke sa troje i više djece najavile su i nove proteste, sledeći će se održati u Rožajama, a zatim i u Podgorici, a kako su istakle imaju i podršku opozicionih partija, a pojedini predstavnici tih partija prisustvovali su današnjem skupu.

Autorka: Sanja Čujović
Foto: Vladimir Jelić, Darko Braič
Video: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MOLIMO VAS DA U SLUČAJU PREUZIMANJA SADRŽAJA NAVEDETE RADIO BIJELO POLJE KAO IZVOR