Preminuo hrvatski vojnik ranjen u Avganistanu!

Jedan od hrvatskih vojnika koji su danas napadnuti u Avganistanu preminuo je.

Kako prenose hrvatski mediji, preminuo je J.B., rođen 1992.

Riječ je o pripadniku specijalnih snaga, vojniku J.B. rođenom 1992. koji je u Avganistanu bio angažovanja na poslovima savjetovanja i mentorstva avganistanskih bezbjednosnih snaga.

Pomoć mu je nakon napada na vozilo u kojem je bio s još dvojicom hrvatskih vojnika pružena u američkoj bolnici u Baramu, no zbog težina povreda glave koje je zadobio preminuo je u bolnici.

Druga dvojica vojnika su teže povrijeđeni, no život im nije u opasnosti. Ministarstvo obrane i Hrvatska vojska izražavaju žaljenje, oštro osuđuju napad i ovaj nesretni događaj.

Ministar obrane Damir Krstičević izrazio je saučešće porodici preminulog vojnika.

„U ovim najtežim trenucima za Hrvatsku vojsku i Ministarstvo obrane u ime svih pripadnika Hrvatske vojske, djelatnika Ministarstva obrane i u svoje lično ime izražavam iskreno saučešće. Ovu tužnu vijest primio sam s boli i težinom u srcu. Ovaj trenutak duboko pogađa svakog pripadnika porodica Hrvatske vojske i hrvatski narod. Zaista, ne postoje riječi utjehe i ono što može vratiti mladi život. Hrabro i časno u vječnost je otišao naš sin, vojnik, muž i otac i stao uz rame najvećih velikana i ratnika. Počivao u miru“, prenosi se u saopštenju Ministarstva obrane Krstičevićeva poruka.

Izvor:MINA