Daniel Popović: Džuli je moja lična karta(video)

Zvijezda bivše Jugoslavije, pjevač Danijel Popović, koji je 1983. godine osvojio četvrto mjesto na Evroviziji sa pjesmom “Džuli”, danas živi i radi u Sloveniji. Manje je poznato da je pisao pjesme za Severinu, Alku Vujicu, Sanju Doležal, Nives Celzijus, Bebeka, i još dosta muzičara.

“Stvaram cio svoj život, razlog je neizmjerna ljubav prema muzici. Volim da pomažem mlađim kolegama”, kaže za Televiziju Prva Danijel Popović, koji iza sebe ima 20 albuma, od kojih dva na engleskom.

“Džuli” je njegova lična karta, a Danijel priznaje da je postojala djevojka po kojoj je pjesma i nastala.

“To je moja kompozicija. Bila je jedna djevojka na moru, zvala se Angela Basevral – zvao sam je Džuli”, kaže pjevač i negira da je bio u vezi sa nekom od sestara Barudžija, sa kojima je nastupao 1983. na Evroviziji.

“Nisam bio ni sa jednom u vezi, ali ne mogu da kažem da nije postojala neka iskrica”, priznaje Danijel, koji iza sebe ima četiri braka i četvoro djece.

Trenutno je u petom braku, za koji kaže da je najbolji jer je, kako kaže, odrastao i prestao biti naivan sa 50 godina.

Inače, prije uspjeha sa pesmom Džuli, kojom je predstavljao Jugoslaviju na Evroviziji Danijel Popović je 16 godina svirao po Rusiji, prateći Zorana Milivojevića i Slađanu Milošević.

Pjevač koji je rođen u Crnoj Gori, a živio je i u Hrvatskoj, kaže da je 1983. godine predstavljajući Jugoslaviju, ostvario nešto što nije sanjao.

Izvor i foto: Cdm

Tekst objavila: Ljilja Brajković