Sajam sporta „Reprezentacija u srcu“ sjutra na gradskom trgu

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE

Sajam sporta „Reprezentacija u srcu“, koji tradicionalno organizuje Centar za sport i rekreaciju, održaće se sjutra na gradskom trgu.

Svečano otvaranje je zakazano ja 11 časova, a učestvovaće 11 klubova iz Bijelog Polja, koji su ostvarili i najbolje rezultate u protekloj godini.

„I ovaj sajam organizujemo u cilju afirmacije sporta, koji je osnova za zdravo društvo,  ali i kako bi stimulisali upis novih članova u sportske klubove iz Bijelog Polja. Takođe, ova manifestacije je još jedna prilika da dodatno  osnažimo i učvrstimo vezu školskog sporta sa sportskim organizacijama, tako da ćemo sjutra uručiti i nagrade pobjednicima lige ’Super đak’, u okviru koje je organizovano takmičenje u šest sportskih disciplina“, saopštio je za Radio Bijelo Polje direktor Centra za sport i rekreaciju, Marko Maslovarić.

Sjutrašnja manifestacija organizuje se i u cilju promocije uspješnih sportista, pa će tako domaćin ovog sportskog događaja biti bokser BK „Bijelo Polje“, Mirko Šarčević.

„Trudimo se da uvijek i na svakom mjestu govorimo o uspjesima bjelopoljskih sportista, a s obzirom na sjajne rezulate našeg boksera Šarečvića, odlučili smo da on bude domaćin ove manifestacije, jer je aktuelni vicešampion Evrope, a nedavno je i bio treći u Sofiji na Evropskom šampionatu za mlade“, napomenuo je Maslovarić.

Sajam sporta, kako je istakao, biće prilika i da se dodatno afirmišu vrijednosti reprezentacija, koja je san svakog sportiste.

„Mi smo zapravo planirali da Dan reprezentacije obilježimo 10. marta, kako je taj dan i odrđen tako kalendarski, ali s obzirom na loše vremenske uslove, nijesmo uspjeli, zato ćemo još jednom sjutra ukazati na vrijednosti reprezentacije“, dodao je direktor Centra za sport i rekreaciju.

Maslovarić je saopštio da će na sajmu „Reprezentacija u srcu“ učestvovati i oko 300 do 400 školaraca iz svih bjelopoljskih škola, kao i 30ak mališana iz JPU „Dušo Basekić“.

„Pripremili smo i  poklone za učesnike i školarce, tako da sam uvjeren da će sjutra u Bijelom Polju biti pravi festival mladosti i sporta“, istakao je on.

Napomenuo je i da je ovo samo još jedna aktivnost koju organizuju u susret 21. maju, Danu nezavisnosti Crne Gore, kada će biti održana i trka „Istrči i pokreni se“.

Autorka: Sanja Dulović

Foto:arhiva RBP