Rukometna Put Gros mini liga okupila više od 160 učesnika

Nova sezona rukometne mini lige Put Gross započela je danas u hali Nikoljac. Novo takmičenje okupilo je više od 160 dječaka i djevojčica raspoređenih u 12 ekipa.

Kako je kazao rukometni trener Marko Stojanović, zainteresovanost mladih najbolji je pokazatelj uspješnosti lige koja svake godine okuplja sve više djece.

 „Započinjemo još jednu sezonu koja svojom brojnošću nadmašuje ostale, a koja najbolje pokazuje uspješnost ovakvog takmičenja. Pored toga, osmjesi naših djevojčica i dječaka, njihova sreća i zadovoljstvo samo su nam vjetar u leđa da nastavimo sa afirmacijom ovog sporta u svim školama u gradu“ istakao je Stojanović.

Stojanović je istakao da su mini ligu i ove godine podržali Put gros DOO, JU Centar za sport i rekreaciju Bijelo Polje, Rukometni savez Crne Gore kao i generalni sponzor kluba Jedinstvo kompanija Bemax.

Direktor RK Jedinstvo Bemax Željko Rmandić poželio je djevojčicama, dječacima i njihovim nastavnicima uspješno takmičenje sa nadom da ono postane jedna duga tradicija.

„Put Gross mini liga je prilika da se kroz kvalitetan trenažni proces, ali i kroz takmičenje,postave zdravi temelji za razvoj ženskog i muškog rukometa. Mali je korak od ovog terena ovdje do svih značajnih terena u Crnoj Gori, tako treba samo istrajati i raditi, a rezultati će već stići “ kazao je Rmandić.

 

Tekst:Vanja Šabanović

Foto:Dalibor Rakočević