Kad srce veće od Danske nije dovoljno za senzaciju...

Danska u polufinalu Svjetskog prvenstva, izabranice selektorke Bojane Popović do kraja mučile domaćina, u finišu nedostajalo manje pristrasnosti sudija iz Alžira.

Senzacija se nije dogodila, ali "lavice" su herojski pale u hramu danskog rukometa. Danska je slavila (26:24) i izborila plasman u polufinale, u kojem će igrati protiv Norveške.

U Herningu je viđen najzanimljiviji meč četvrtfinala u kojem su izabranice selektorke Bojane Popović do kraja mučile domaćina, ali je u finišu nedostajalo manje pristrasnosti sudija iz Alžira.

Možda se i moglo protiv Danske, ne i protiv sudija i delegata koji su pogurali domaćina do polufinala...

Tim Bojane Popović zaslužuje čestitke, pogotovo zbog povratka u život nakon minus sedam, ali je za nešto više trebalo malo i korektnosti sudija.

Naime, na nepuna tri minuta do kraja, Dijana Mugoša je iz kontre smanjila na 25:23, uz očit faul Trine Estergord-Jensen za isključenje, ali su alžirski arbitri ostali nijemi.

Itana Grbić je zbog protesta isključena i to je bio kraj sna. Sna koji nije mogao da se ispuni, jer bi se pretvorio u košmar Danske, koja je organizovala prvenstvo da bi napala prvo zlato od 2004. godine...

Jos dva meča će odigrati Crna Gora na Svjetskom prvenstvu, slijedi borba za plasman od 5. do 8. mjesta, ali već sada se moze konstatovati da je ova generacija pokazala kvalitet i protiv najvećih, da je pred njom svjetla budućnost!

Crna Gora ponosna budi na heroine nacije.

Izvor: Rukometni savez Crne Gore